tiistai 16. huhtikuuta 2013

Äänimaisemia

Istun King College Chapelin aidalla ja tarkkailen ohikulkijoita. Täällä taitaa olla jonkin sortin opiskelijavaalit tulossa, sillä mainoksia on kiinnitetty vähän joka puolelle ja niitä jakavia opiskelijoita on joka puolella. Kuuntelen kampusalueen äänimaisemaa. Tänään tuulee, eikä tuuli ole ihan pienimmästä päästä. Tuuli lennättää terviä hiekanjyviä kasvoille ja tuntuu puhaltavan minut kumoon.Tuulen kohina peittää alleen lähes kaikki muut äänet. Tuuli synnyttää myös monet muut kuulemani äänet. Niinpä kuulen kuivien lehtien lentämisestä syntyvää rapinaa ja puiden natinaa, suhinaa ja risahduksia. Vähän pelottaa kestävätkö vanhat puut tuulen voimaa. Arvelen, että kestävät, sillä kaipa puut täällä ovat tottuneita tällaiseen tuuleen. Kun tuuli vähän hellittää kuulen myös opiskelijoiden puheen sorinaa ja lokkien kirkunaa. Lokkeja on täällä paljon ja niillä taitaa olla pesimäaika, puuhat ovat vähän sen näköisiä. Lokit surffailevat tuulessa ja pilvet kiitävät taivaalla.



Myös kirjaston äänimaisema on moninainen. Pääsin lopulta tänne sisällekin. Se ei ole mikään itsestäänselvyys, sillä kirjaston käyttäjällä tulee olla kulkukortti, jolla pääsee porteista sekä sisään että ulos. Oma ID-korttini oli lähetetty Suomeen, josta se on nyt tulossa tänne takaisin. Sain onneksi itselleni vierailijan kulkukortin.

Kirjaston alakerrassa on kahvila, ykkösessä lehtiä ja työskentelytiloja. Ensimmäisessä kerroksessa käy melkoinen sorina, joka aika ajoin yltyy lähes meteliksi. Ihmisiä on paljon ja äänet kantautuvat tänne myös alakerran kahvilasta. Täällä ei pysty keskittymään työntekoon, vaan täytyy lähteä ylemmäs.Ylempänä on hiljaista, mutta kaikki työpisteet ovat varattuja. Mitä ylemmäs menen, sitä hiljaisempaa on. Antropologian kirjat ovat kuudennessa kerroksessa, ja täältä on  upeat näköalat merelle. Siellä näkyy suuria laivoja ja valtaisia vaahtopäitä. Kaupungin infopisteen nainen kertoi, että täällä voi nähdä myös delfiinejä. Siispä parkkeeraan työpisteeni huomisaamuna tänne ylös ja ryhdyn analyysihommiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti